Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μήνυμα της ΄Ενωσης για αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια


Η Ενωση Καθηγητών Εικαστικών Μαθημάτων ανακοίνωσε:
Για τις αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια                     3-8-2012
Σύμφωμα με πληροφορίες που είχαμε από ΟΛΜΕ μετά από τη συνάντησή της στο Υπουργείο Παιδείας με Υπουργό-Υφυπουργό, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αποσπάσεων και την εβδομάδα που έρχεται θα βγει εγκύκλιος για αποσπάσεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια. Οι ενδιαφερόμενοι ας είναι σε ετοιμότητα!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

100 καλλιτεχνικά έργα ζητούνται


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

100 καλλιτεχνικά έργα για την Ισότητα των Φύλων

24.07.2012

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΓΙΦ καλεί καλλιτέχνες, γυναίκες και άνδρες, 

καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες, να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 προσφορές για την παραγωγή νέων πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) προκήρυξε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την παραγωγή 100 καλλιτεχνικών έργων που προωθούν την ισότητα των φύλων αναγνωρίζοντας ότι η πολιτιστική δημιουργία έχει τη δύναμη να αμβλύνει τα στερεότυπα φύλου και να περιορίσει τις κοινωνικές αντιλήψεις οι οποίες αναπαράγουν τις ανισότητες μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. 
Στο πλαίσιο αυτό η ΓΓΙΦ καλεί καλλιτέχνες, γυναίκες και άνδρες, καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες, να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 προσφορές για την παραγωγή νέων πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων στους παρακάτω τομείς τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, βίντεο, δράση (performance), κινηματογράφος (ταινίες ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους), θέατρο, χορός. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Γραμματείας.   Με το έργο αυτό ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της ΓΓΙΦ να εντάξει την ισότητα των φύλων στο πεδίο του πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Στον σχεδιασμό των έργων καθοριστική ήταν η συμβολή της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΙΦ «για το Φύλο και τον Πολιτισμό». Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουνίου 2012 δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για σχέδια δράσης που προωθούν την ισότητα των φύλων. Η πρόσκληση απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο Πολιτισμού και έχει προθεσμία υποβολής προτάσεων την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

Για πληροφορίες πατήστε εδώ