Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ανάκληση της β΄ανάθεσης


Η β΄ανάθεση ανακλήθηκε. Με χαρά κοινοποιώ την απόφαση στο φύλλο της κυβέρνησης : ΦΕΚ 2477/Β http://www.et.gr/

μάθημα Ιστορίας της Τέχνης

Ενα υπο-δειγματικό μάθημα μοιράζεται μαζί μας ο συνάδελφος Ανδρέας Κωστόπουλος. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο και δείτε την εξαιρετική του δουλειά.
LAMS Sequence: Ιστορία Τέχνης Γ΄Λυκείου επ.(ενότητες 1έως 6)
By: Andreas Kostopoulos      License:
| | | |

ευρωπαϊκός διαγωνισμός ζωγραφικής για Δημοτικά Σχολεία


επικαιροποίηση της ανάρτησης
Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ζωγραφικής  με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του έργου “10ACTION” (δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτών) το οποίο συγχρηματοδοτείται από  το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια.
 Στόχος του έργου, που συντονίζει το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης (UPM), και συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έμμεσα των οικογενειών τους σχετικά με ενεργειακά  περιβαλλοντικά ζητήματα και η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους.

Στο διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετέχουν σχολεία από την  Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα παρουσιαστούν σε μια διεθνή έκθεση στη Μαδρίτη όπου θα υπάρχει και ψηφοφορία για την καλύτερη. Στην Ελλάδα θα γίνει παρουσίαση των καλύτερων ζωγραφιών των Ελλήνων μαθητών σε έκθεση έργων ζωγραφικής όπου ο χρόνος και ο τόπος θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Θέμα του διαγωνισμού:
Το θέμα του διεθνή διαγωνισμού ζωγραφικής είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της 
ηλιακής ενέργειας. 

Βραβεία
Τρία βραβεία θα δοθούν στους μαθητές της κάθε χώρας:
Έπαθλο 1ης θέσης: 600.00 Euro
Έπαθλο 2ης θέσης: 300.00 Euro
Έπαθλο 3ης θέσης: 150.00 Euro

Στη συνέχεια θα επιλεχθεί ένα από τα έργα των νικητών όλων των χωρών, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, ο δημιουργός του οποίου θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Μαδρίτη μαζί με τον κηδεμόνα του, και θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στο Solar Decathlon Europe 2012. Τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής θα είναι πληρωμένα από το έργο 10ACTION.
Κανόνες του διαγωνισμού:
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών σχολείων ηλικίας 6 έως 12 ετών. Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια,  κηρομπογιές, νερομπογιές και μαρκαδόρους για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.
Έναρξη διαγωνισμού: 30 Οκτωβρίου 2011
Λήξη διαγωνισμού: 29 Φεβρουαρίου 2012 (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των
έργων)
Αποστολή των έργων σας στον διοργανωτή:
Παρακαλώ τραβήξτε μια φωτογραφία της ζωγραφιάς σας και στη συνέχεια στείλτε την μέσω του διαδικτυακού τόπουhttp://www.10action.com/index.php/mod.actividades/mem.detalle/id.17/relcategoria.1007/relmenu.6
Οι φωτογραφίες που θα μας στείλετε θα πρέπει να τις έχετε τραβήξει με φωτογραφική μηχανή τουλάχιστον 10 mega pixel ή και παραπάνω.
Η φωτογραφία σας δεν πρέπει να ξεπερνάει σε μέγεθος τα 30mb.
Στο διαδικτυακό τόπο   http://www.10action.com/index.php/mod.actividades/mem.detalle/id.17/relcategoria.1007/relmenu.6 θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία σας, ώστε να μπορέσουμε να σας ειδοποιήσουμε σε περίπτωση που είστε ένας από τους νικητές του διαγωνισμού.
Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να δώσετε ένα τίτλο στο έργο σας όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό.
Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε το έργο σας ταχυδρομικώς στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) στην παρακάτω διεύθυνση:
19ο χλ Λεωφόρου Μαραθώνος, 19009 Πικέρμι Αττικής.
Υπόψη Κας Δήμητρας Μηναδάκη για το διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την ηλιακή ενέργεια.
Έχετε υπόψη ότι λόγω τεχνικών δυσκολιών το έργο σας δεν θα σας επιστραφεί για αυτό προτιμήστε την υποβολή του έργου σας μέσω διαδικτύου.
Περεταίρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα:
http://www.10action.com/index.php/mod.actividades/mem.detalle/id.17/relcategoria.1007/relmenu.6