Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πανελλήνια έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής των μελών της Ενωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων

 ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  Μ.Ε.
   Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ   Τηλ. Φαξ. :  210-8321783


                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στα εγκαίνια της 3ης Πανελλήνιας έκθεσης Ζωγραφικής – Γλυπτικής των μελών της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στα Καμίνια.

Διάρκεια έκθεσης: 4-31 Μαΐου 2011
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00



         ΠΡΟΣΒΑΣΗ
 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ « ΑΠΟΛΛΩΝ»


                                  Λεωφ. 046 από Ομόνοια, στάση «Απόλλων»

                 Πολυχώρος  «Απόλλων» Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά
               Ερμουπόλεως και Πηλίου 1  18541   Καμίνια – Πειραιάς
  Τηλ. επικοινωνίας: 210- 4539395

υπενθύμιση για συμμετοχή σε έκθεση των 800 Δημοτικών Σχολείων


ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ   Τηλ. Φαξ. :  210 8321783
                  e-mail: enoshkkm@otenet.gr    http:// www.art-teachers.com 
       
ΑΘΗΝΑ  7-4-2011
                                                 Επανάληψη 2η  αποστολή ΑΘΗΝΑ  2-5-2011

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                 
ΘΕΜΑ: Πανελλαδική μαθητική έκθεση των 800 Δημοτικών Σχολείων           

Όπως όλοι γνωρίζετε με την έναρξη του σχολικού έτους το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε τη λειτουργία «800 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων» στα οποία κλίθηκαν εικαστικοί εκπαιδευτικοί να διδάξουν.
Η Ένωσή μας, προσπάθησε να στηρίξει τους νέους συναδέλφους εικαστικούς  στην Α΄/θμια εκπαίδευση, πραγματοποιώντας επιμορφωτικά σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Κρήτη, στα οποία κλήθηκαν επιμορφωτές εκπαιδευτικοί τέχνης με σχετική διδακτική εμπειρία από την Α΄/βάθμια εκπαίδευση και από τα εργαστήρια τέχνης για παιδιά. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του έτους που τρέχει 2011, συνεχίζει τη δωρεάν χορήγηση χρήσιμου εκδοτικού υλικού της, στους νέους συναδέλφους αναπληρωτές ΠΕ08.
Κλείνοντας το σχολικό έτος και με την πρόθεση να αναδειχθεί το έργο που επιτελείται από τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς στα σχολεία, η αναγκαιότητα παρουσίας μας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και να κλείσει ο κύκλος εργασίας μιας χρονιάς προσφέροντας τον θετικό απολογισμό της, αποφασίσαμε τη διοργάνωση πανελλαδικής μαθητικής έκθεσης των 800 Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν  στο πρόγραμμα αυτό (ΕΣΠΑ).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Νομαρχίας Πειραιά, για το διάστημα 15 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2011.
Η συμμετοχή στη μαθητική έκθεση καθορίζεται ανά εικαστικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολείων που διδάσκει. Θα γίνει από τον καθένα μια ενδεικτική επιλογή ενότητας μαθητικών έργων από τα σχολεία του.
Θέμα, υλικά και τεχνικές σε ατομικές ή ομαδική εργασία είναι ελεύθερα.
Ο χώρος που θα διατεθεί για τον κάθε εκπαιδευτικό δεν μπορεί να καθοριστεί ακόμα. Αυτό θα γίνει αφού συγκεντρώσουμε τις δηλώσεις συμμετοχής. Ωστόσο υπολογίζουμε ότι θα είναι περίπου ένα μέτρο φάρδος για τον καθένα. Ενδέχεται η έκθεση να γίνει κυλιόμενη αν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος.
Στις πρώτες ημέρες παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία ο καθένας που το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα 10λεπτης παρουσίασης  επιλέγοντας μια διδακτική ενότητα  εικαστικής διδασκαλίας, ή  αναφέροντας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε στην τάξη και την παιδαγωγική λύση που δόθηκε.

Όσοι συνάδελφοι  μόνιμοι ή αναπληρωτές διδάξατε αυτή τη σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με το πρόγραμμα των ΕΣΠΑ και επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην παραπάνω δραστηριότητα της Ένωσης, μπορείτε να το δηλώσετε μέχρι 15 Μαΐου 2011 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης:

     
 Ονοματεπώνυμο εικαστικού εκπαιδευτικού  Ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα.

Επιθυμώ να συμμετέχω:

Α) στην πανελλαδική μαθητική έκθεση  (Όνομα σχολείου ή σχολείων, πόλη)

Β) στην παρουσίαση 10΄λεπτης εικαστικής ή παιδαγωγικής εργασίας


Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες διευκρινίσεις.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Blog για το μάθημα των εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Ομάδα εικαστικών εκπαιδευτικών ΠΕ08 που διδάσκουν  στα 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, δημιούργησε  Blog  στο οποίο  ανεβαίνουν φωτογραφίες έργων μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι η άμεση αλληλοενημέρωση των εικαστικών εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η ανταλλαγή πληροφοριών, η αλληλοϋποστήριξη και η προβολή του εικαστικού έργου στα Δημοτικά Σχολεία.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στις: Πωλίνα Κυριτσοπούλου και Ειρήνη Λιούμη μέσω προσωπικού μηνύματος στο e-mail επικοινωνίας: 800dhmotika@gmail.com


                                                                                                  
Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μ.Ε

Η Γραμματέας                                                                              Η Πρόεδρος


               Ν. Παληοκώστα