Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Online Comic Creators

Check out this SlideShare Presentation:


ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΟ didaskw.blogspot.com 
ήδη δοκιμάζω την εφαρμογή του. διαβάστε και εξερευνήστε το. 

Screenr. Ένα ενδιαφέρον εργαλείο…

Πριν από καιρό είχα κρατήσει το Screenr στα αγαπημένα μου. Το είχα ακούσει στο Twitter το καλοκαίρι αλλά ως συνήθως δεν μπορούσα το αξιολογήσω αν δεν το χρειαζόμουν άμεσα.
Τι είναι το Screenr; Το Screenr είναι μία εφαρμογή web2.0 με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα screencasts, δηλ. να καταγράψετε σε μορφή βίντεο τις “κινήσεις” σας στην οθόνη του υπολογιστή με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να δημιουργήσετε οδηγίες και να το συνοδεύσετε με τα σχόλια σας.
Πώς μπορώ να το αξιοποιήσω; Δε χρειάζεται εγγραφή, αλλά θα πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό στο Twitter. (Φτιάχνετε ένα για τις ανάγκες σας)… Το Screenr αξιοποιεί το λογαριασμό στο Twitter για να αποθηκεύσει το screencast αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κοινοποιήσετε μέσω του Τwitter. Τώρα το αρχείο που θα προκύψει μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστής σας, ή να το ανεβάσετε στο YouTube, ή ακόμα και να το ενθέσετε στο δικτυακό σας τόπο.
Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα screencast; Πηγαίνετε στο Screenr πατάτε το record κι έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μέχρι 5 λεπτά screencast. Προσαρμόζετε το πλαίσιο στο μέγεθος του παραθύρου που θέλετε να καταγράψετε. Μπορείτε επίσης να πατήσετε pause και να κάνετε κάποιες αλλαγές στο παράθυρο και να συνεχίσετε…

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Σεμινάρια για την ψηφιακή τάξη στην ώρα των Εικαστικών, συνέχεια.

Ενημέρωση για τα σεμινάρια με άξονα την ψηφιακή τάξη: με όλες τις αντιξοότητες και τα απαγορευτικά και την καταρρακτώδη βροχή και τα 9 μποφόρ, έγινε το σεμινάριο στη Ζάκυνθο. Ανταλλάξαμε ιδέες και υλικό. Θα ξαναβρεθούμε απο Γενάρη.
Επίσης, έγινε το σεμινάριο στον Πύργο και στο Αγρίνιο.
Ευχαριστώ όλους όσοι παραβρέθηκαν και με το ενδιαφέρον τους δίνουν ελπίδα ότι η υπόθεση των νέων τεχνολογιών όχι μόνο δημιουργεί χώρο δράσης και για τα Εικαστικά στο σχολείο, αλλά και ότι δεν θα αραχνιάσει το netbook στα χέρια των παιδιών από "διστακτικούς" και "σκεπτικιστές" καθηγητές που αρνούνται να δουν τις δυνατότητες του Η/Υ.
Ο Νοέμβριος θα μας βρει σε Τρίπολη, Πάτρα, Καλαμάτα.
video, προβολές σε power point, και όλο το υλικό που προτείνεται στο σεμινάριο θα αναρτηθεί εντός των ημερών.