Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

100 καλλιτεχνικά έργα ζητούνται


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

100 καλλιτεχνικά έργα για την Ισότητα των Φύλων

24.07.2012

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΓΙΦ καλεί καλλιτέχνες, γυναίκες και άνδρες, 

καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες, να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 προσφορές για την παραγωγή νέων πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) προκήρυξε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την παραγωγή 100 καλλιτεχνικών έργων που προωθούν την ισότητα των φύλων αναγνωρίζοντας ότι η πολιτιστική δημιουργία έχει τη δύναμη να αμβλύνει τα στερεότυπα φύλου και να περιορίσει τις κοινωνικές αντιλήψεις οι οποίες αναπαράγουν τις ανισότητες μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. 
Στο πλαίσιο αυτό η ΓΓΙΦ καλεί καλλιτέχνες, γυναίκες και άνδρες, καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες, να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 προσφορές για την παραγωγή νέων πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων στους παρακάτω τομείς τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, βίντεο, δράση (performance), κινηματογράφος (ταινίες ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους), θέατρο, χορός. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Γραμματείας.   Με το έργο αυτό ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της ΓΓΙΦ να εντάξει την ισότητα των φύλων στο πεδίο του πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Στον σχεδιασμό των έργων καθοριστική ήταν η συμβολή της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΙΦ «για το Φύλο και τον Πολιτισμό». Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουνίου 2012 δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για σχέδια δράσης που προωθούν την ισότητα των φύλων. Η πρόσκληση απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο Πολιτισμού και έχει προθεσμία υποβολής προτάσεων την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου