Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Αποτυπώματα"


Σχεδιασμός δράσης
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και για Πέμπτη συνεχή χρονιά τη δράση «Αποτυπώματα», στο πλαίσιο της οποίας μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ειδικά σχολεία, σχολεία γενικής εκπαίδευσης, κοινωνικούς φορείς καθώς και φοιτητές συμμετέχουν εθελοντικά σε καλλιτεχνικές συμπράξεις στο Μουσείο Βορρέ δημιουργώντας έργα ζωγραφικής σε Τ shirt, ζωγραφική σε ξύλινες κατασκευές, διακοσμητικά κλπ.
Στόχος της δράσης είναι να υποστηριχθούν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων, να ευαισθητοποιηθούν όσοι δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και τέλος να κατανοήσουν όλοι οι νέοι πως «Αναπηρία δεν σημαίνει Ανικανότητα».
Οι συμπράξεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 09.30-12.30 στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Μουσείου Βορρέ, μετά από ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Για τους συμμετέχοντες από την περιφέρεια, οι καλλιτεχνικές συμπράξεις πραγματοποιούνται στον τόπο διαμονής τους, στους χώρους του σχολείου ή του κοινωνικού φορέα που συμπράττει. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ .
Οι συμπράξεις θα ολοκληρωθούν με το Φεστιβάλ «Αποτυπώματα 2013», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βορρέ κατά το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου