Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η περιπέτεια της μεταμόρφωσης

ΘΕΜΑ
η περιπέτεια της μεταμόρφωσης
Το παιδικό εικαστικό εργαστήρι με τίτλο "η περιπέτεια της μεταμόρφωσης" παρουσιάζεται και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus σε συνεργασία με το Centre Pompidou της Γαλλίας, απο 6 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου 2012 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Το εργαστήρι αυτό, βασισμένο στο έργο του γνωστού νεορεαλιστή καλλιτέχνη Arman, είναι στημένο σαν μία μικρή βιομηχανία παιχνιιδιού, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την ιδέα της "μεταμόρφωσης των αντικειμένων". Επιλέγοντας μέσα απο μία πληθώρα αντικειμένων καθημερινής χρήσης, αποδομώντας και επανασυνθέτοντάς τα, τα τόσο οικεία αντικείμενα αλλάζουν όψη και αποκτούν μια εντελώς νέα ταυτότητα. Οι μικροί καλλιτέχνες δημιουργούν τα δικά τους έργα, στα χνάρια του Arman, και ανακαλύπτουν ταυτόχρονα μια άλλη οπτική για τον γύρω κόσμο. Η έκθεση χωρίζεται στις παρακάτω ενότητες:
1. Ο κύκλος του αντικειμένου: τα παιδιά ξεδιαλέγουν, συλλέγουν, στοιβάζουν τα αντικείμενα που θέλουν να παρουσιάσουν.
2. Η αποκρυπτογράφηση του αντικειμένου: τα παιδιά συνθέτουν, περιγράφουν, μαρκάρουν. Μέσα απο αυτές τις διαδικασίες "ανακαλύπτουν" ξανά το αντικείμενο που έχουν στα χέρια τους.
3. Η μεταμόρφωση του αντικειμένου: τα παιδιά μαζέυουν και στοιβάζουν χρωματιστά κουτιά, μικρά και μεγάλα, ορθώνοντας πύργους, δημιουργώντας λαβυρίνθους, τείχη... Το αντικείμενο έτσι πολλαπλασιάζεται και μεταμορφώνεται.
Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα καθοδηγεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Οι επισκέψεις των σχολείων θα πραγματοποιούνται καθημερινά:
Δευτέρα-Παρασκευή:10:00-11:30 και 12:00-13:00
Ανώτατος αριθμός συμμετοχών ανά πρόγραμμα: 30 παιδιά.
Δηλώσεις συμμετοχής:  φαξ 210 7228558 ή στο exhibitions@megaron.gr
πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7282733 απο Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου