Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

eXploding

eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα | Δεύτερη έκθεση: Γιώργος Σκυλογιάννης

dynamitizontasthneikona
Με τη δεύτερη έκθεση Do you Speak the Greek Art? του Γιώργου Σκυλογιάννη, συνεχίζεται στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας το εικαστικό πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα.
Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Όλο αυτό το παιγνίδι εντυπώσεων, που ωστόσο τείνουν να καταστούν όλο και πιο πυκνές, ενώ αφηγούνται πολύσημες και σχεδόν λησμονημένες ιστορίες, κρύβει πίσω του μία στρατηγική δομή που συνάδει προς τις δομές της ποίησης. Επειδή τούτη η τελευταία στηρίζεται περισσότερο σε μεταφορές που δημιουργούν συνειρμούς, παρά σε σαφή συντακτικά προαπαιτούμενα. Και δεν είναι άμοιρο του γεγονότος πως ο Σκυλογιάννης είναι και δόκιμος ποιητής που ψάχνει τα όρια των λέξεων, όπως ερευνά τα όρια της αναγνωρισιμότητας.»
Ο Γιώργος Σκυλογιάννης, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Δ. Μυταρά και του Δ. Κοκκινίδη ανέπτυξε τις αισθητικές του προτάσεις στην Αθήνα και το Παρίσι, ενώ σήμερα είναι καθηγητής και διευθυντής του Α’ εργαστηρίου ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα, δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες παρουσιάζουν την οπτική πολυπλοκότητα των προτάσεών τους.
Οι επόμενοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα  είναι οι: Ξενοφών Σαχίνης (30/5-22/6), Γιώργος Τσάρας (27/6-20/7), Γιώργος Γκολφίνος & Άγγελος Αντωνόπουλος (29/8 – 21/9), Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδης & (26/9-19/10), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς  (5/12-28/12).
Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη.
Συνεπιμελητές: Βασίλης Γκοιμήσης, Άννα Ντινοπούλου, Δρ Ηλίας Κορομηλάς.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 2 Μαΐου, ώρα 19.30
Διάρκεια: 2 έως 25 Μαΐου 2014
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00
- See more at: http://www.opanda.gr/?p=3213#sthash.ylIsUckB.9ZLwerIB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου