Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Impressionism, Eduard Manet και George Seurat

Ενημέρωσης συνέχεια.
Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο της Πάτρας το προαναγγελθέν σεμινάριο για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε μία παρουσίαση σε Power Point.
Ελπίζω να μπορέσουμε να συναντηθούμε για τον ίδιο σκοπό και με τους άλλους συναδέλφους από τους άλλους Νομούς στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Στο μεταξύ, καθώς διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες των μαθημάτων και καθώς ο καιρός όχι μόνο πετάει αλλά και στέκεται υπενθυμίζεται ότι όποια εργασία, ατομική ή συλλογική του σχολείου ή των μαθητών ή του καθηγητή είναι και ευπρόσδεκτη και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόμενη.
Εν τω μεταξύ ακολουθεί το δεύτερο βιντεάκι από τη σειρά των 5 συνολικά που προβλήθηκαν στο σεμινάριο των φιλολόγων (βλέπε παρακάτω, προηγούμενη ανάρτηση). Αφού ξεκινήσαμε με τον Ρομαντισμό (για την καλύτερη κατανόηση του οποίου γίνανε συγκρίσεις με Νεοκλασικισμό και Ρεαλισμό) τώρα είναι η σειρά του Ιμπρεσσιονισμού. Στο βιντεάκι αναφέρονται ο Μανέ και ο Σερά, η αρχή δηλαδή, και το τέλος του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου