Καλή και Δημιουργική Χρονιά σε όλους και σε όλες!!
Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος πέρασε με συναντήσεις σε Πάτρα και Τρίπολη στο πλαίσιο των σεμιναρίων με γενικό θέμα Ψηφιακή τάξη και ένταξη του Η/Υ στο μάθημα των Εικαστικών. Τα σεμινάρια προγραμματίστηκαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και θα εξακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκειά της. Συνάδελφοι προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν με παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων, με τη χρήση του Η/Υ, έτσι όπως τις έχουν παρουσιάσει και δουλέψει στις τάξεις τους.
• Στη συνάντηση της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2009, η οποία έγινε στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, ο ζωγράφος-καθηγητής Εικαστικών Χρήστος Κουτσούκης παρουσίασε το θέμα: «Οργάνωση και σχεδιασμός μιας θεματικής ενότητας από τα κινήματα της τέχνης του 20ού αιώνα: Μοντριάν και Πόλλοκ, οι μαθητές ζωγραφίζουν Νεοπλαστικισμό και Αφηρημένο Εξπρεσσιονισμό».
• Στην συνάντηση της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2009, η οποία έγινε 6ο Γυμνάσιο Πατρών, ο ζωγράφος-καθηγητής Εικαστικών Αριστομένης Χατζήπαππας, παρουσίασε το θέμα «Οργάνωση και σχεδιασμός της θεματικής ενότητας: Φυσικό τοπίο και Οπτικός ρυθμός».
• Στη συνάντηση της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2009, η οποία έγινε στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, ο ζωγράφος-καθηγητής Εικαστικών Αναστάσης Στρατουδάκης, παρουσίασε τη θεματική ενότητα «Εισαγωγή στην Τέχνη: παρουσίαση με κείμενα, εικόνες, μουσική, βίντεο» καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να «ανεβάσει» ή/και να «κατεβάσει» αρχεία-μαθήματα από την ιστοσελίδα: "n-τ@ξη" [eclass.sch.gr].Επισκεφθείτε τη σελίδα του Αναστάση για να δείτε τα μαθήματα που έχει αναρτήσει.
• Στη συνάντηση της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου 2009, η οποία έγινε στο Πειραματικό Γυμνάσιο Τριπόλεως, η ζωγράφος-καθηγήτρια Εικαστικών (Μaster Α.Σ.Κ.Τ.) Γιούλα Παπαδοπούλου παρουσίασε το θέμα «Χρήση πολυμέσων στην διδακτική των Εικαστικών Γυμνασίου και Λυκείου:
Βασικές αρχές και ψηφιακές τεχνικές επεξεργασίας ακίνητης και κινούμενης εικόνας για τη δημιουργία animation» .
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στην Καλαμάτα και στο Ναύπλιο ενώ θα ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος συναντήσεων με δειγματικές διδασκαλίες μέσα στην τάξη όπου πρόκειται να αξιοποιήσουμε το netbook των μαθητών της Α΄τάξης του Γυμνασίου για τη δημιουργία εικαστικού έργου με το απλούστερο για ζωγραφική πρόγραμμα Paint που παρέχεται απο τα Windows. Θα αναρτηθεί ενημέρωση για τις επόμενες αυτές δράσεις.
Και μία σημείωση εκ μέρους του κ. Γ. Σιγάλα από το Παιδαγωγικό :
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα στη λειτουργία και παραγωγή slide-shows του Visual cd-rom που σας έχει διανεμηθεί, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:
α) το cd rom πρέπει να μπει στη μονάδα D του υπολογιστή σας, αλλιώς το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει διαδρομή, και δεν μπορεί να δημιουργήσει ή να αναπαράγει slide-shows.
β) ανεξάρτητα από την εγκατάσταση του προγράμματος, είναι πάντα απαραίτητη η τοποθέτηση του cd στον υπολογιστή για τη σωστή του λειτουργία.
Αναμένουμε βελτιωμένη έκδοση του cd-rom, η οποία θα σας διανεμηθεί.
Εικαστικά στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Ιστορία Τέχνης στο Λύκειο. Διδακτική ύλη, προτάσεις, ασκήσεις, θέματα. Νέα για την Εκπαίδευση. Ιστοσελίδες συναδέλφων εικαστικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών. Ιστοσελίδες Μουσείων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Το κεφάλαιο αυτό πραγματεύεται πολύ συνοπτικά το τεράστιο θέμα της Αν...
-
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης για τους μαθητές της Γ' τάξης Ενιαίου Λυκείου, ακολουθώντας τις βασικές αρχές του Προγ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου