Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

« Η Εικαστική Παιδεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» 4ήμερο Σεμινάριο 4 – 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ   ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ   Τηλ. Φαξ. :  210 8321783  / 6977904185
e-mail: enoshkkm@otenet.gr    http:// www.art-teachers.com          ΑΘΗΝΑ  15-12-2010


Σεμινάρια για την Εικαστική Παιδεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δωρεάν χορήγηση εκδοτικού υλικού της Ένωσης
στους αναπληρωτές ΠΕ08 των ΕΣΠΑ


Με την έναρξη του σχολικού έτους το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε τη λειτουργία «800 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων». Σε αυτά κλίθηκαν να διδάξουν 553 εικαστικοί.  Αναπληρωτές 481 και 72 μόνιμοι εκπαιδευτικοί με διάθεση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η Ένωσή μας στην προσπάθειά της να στηρίξει τους συναδέλφους εικαστικούς εκπαιδευτικούς στο νέο δύσκολο αυτό ξεκίνημά τους, προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέματα διδακτικής της τέχνης, παιδαγωγικών και εργαστηριακών εφαρμογών για την Α΄/θμια Εκπαίδευση. Επίσης αποφάσισε τη δωρεάν χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού της.
Στα σεμινάρια αυτά κλήθηκαν επιμορφωτές εκπαιδευτικοί τέχνης που έχουν τη σχετική διδακτική εμπειρία από το Δημοτικό και από τα εργαστήρια τέχνης για παιδιά.

Α) 4ήμερο Σεμινάριο 4 – 8 Ιανουαρίου 2011
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Πειραιώς 256 - Αθήνα

Το 4ήμερο σεμινάριο στην Αθήνα, το οποίο είναι ανοιχτό για όλα τα μέλη της Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Ιανουαρίου (εκτός την 6/1/11 ημέρα Θεοφανείων) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών  (Πειραιώς 256) και ώρες 10:00-14:00 και 16:00-20:00 καθημερινά.
Διευκρινίζουμε ότι: α) τα σεμινάρια της Ένωσης έχουν ελεύθερη είσοδο, είναι προαιρετικά, δεν έχουν καμία σχέση με τα σεμινάρια των ΕΣΠΑ. Οι επιμορφωτές και οι διοργανωτές δεν αμείβονται, αντίθετα προσφέρουν τη βοήθειά τους στους νέους συναδέλφους αναπληρωτές αφιερώνοντας και αυτοί κάποιες ώρες από τις οικογενειακές τους διακοπές.
Οι ημέρες αυτές των σχολικών διακοπών επιλέχθηκαν από την Ένωσή μας διότι:
α) Δεν δόθηκε άδεια από το ΥΠΕΠΘ εργάσιμες ημέρες επειδή γίνεται από το ίδιο η επιμόρφωση μέσω ΕΣΠΑ, και επιπλέον θεωρούν ότι δημιουργείται αναστάτωση στα σχολεία με την απουσία εκπαιδευτικών.
β) Ο χώρος της ΑΣΚΤ ήταν διαθέσιμος μόνο αυτές τις ημέρες διότι δεν γίνονται μαθήματα από τους φοιτητές.
γ) Θα δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησής τους από όσους το επιθυμούν και παρευρίσκονται στην Αττική ή γύρω από αυτήν, χωρίς να εμποδιστούν από τον οποιοδήποτε Διευθυντή Σχολείου.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου στην Αθήνα.

Β) 3ήμερο Σεμινάριο 17 – 19 Φεβρουαρίου 2011
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Λεωφόρος Στρατού 2 - Θεσσαλονίκη

Με τα ίδια θέματα θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στις 17-19 Φεβρουαρίου 2011. Το σεμινάριο αυτό έχει εγκριθεί ήδη από το ΥΠΕΠΘ για τους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς Β΄/θμιας εκπαίδευσης. Σε αυτό καλούνται επίσης να το παρακολουθήσουν οι νέοι συνάδελφοι αναπληρωτές Β. Ελλάδας.

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Τα εργαστήρια θα γίνουν το Σάββατο 19/2/2011 από 09:00-14:00 και 16:00-20:00 στο Γυμνάσιο Βασιλικών. Η μετακίνηση με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και η επιστροφή είναι προσφορά του Διευθυντή του Γυμνασίου Βασιλικών.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Γ) Δωρεάν χορήγηση εκδοτικού υλικού σε αναπληρωτές ΠΕ08 των ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης με την πρόθεση να ενθαρρύνει τους νέους συναδέλφους εικαστικούς αναπληρωτές και να συμπαρασταθεί στο δύσκολο αυτό ξεκίνημά τους, αποφάσισε τη δωρεάν χορήγηση χρήσιμου εκδοτικού υλικού της, του ύψους των 100€.
Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν  13 τεύχη της Εικαστικής Παιδείας από Νο6 έως Νο18.
(Τα τεύχη Νο1 έως Νο5 είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ένωσης), ενώ τα υπόλοιπα τεύχη θα προσφέρονται με έκπτωση.


Η διανομή των περιοδικών θα ξεκινήσει μετά το πέρας των σεμιναρίων του Ιανουαρίου  (4- 8/1/2011) στην Αθήνα.

Η διάθεση θα γίνεται κάθε Πέμπτη 19:00 – 21:00, από τα Γραφεία της Ένωσης (Παπαναστασίου 49 Αθήνα κοντά στον ηλ. σταθμό Αγ. Νικολάου. Τηλ.:  210 8321783 / 6977904185).
Ειδικά και κατ’ εξαίρεση για συναδέλφους από την περιφέρεια που θα παραβρεθούν στα σεμινάρια της Αθήνας,
η διανομή θα γίνει την Κυριακή πρωί 9 Ιανουαρίου ’11, ώρες 10:00 – 14:00.

Μοναδική προϋπόθεση για τη χορήγηση του υλικού, είναι η προσκόμιση βεβαίωσης από τη Διεύθυνση του σχολείου, με την οποία θα πιστοποιείται ότι οι συνάδελφοι διδάσκουν το μάθημα των Εικαστικών στο οικείο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.


Θα ακολουθήσει ο γενικός αναλυτικός  τιμοκατάλογος όλου του εκδοτικού υλικού της Ένωσης, για πληρέστερη ενημέρωσή σας.
Παράλληλα παραθέτουμε άρθρα που εμπεριέχονται στην «Εικαστική Παιδεία», σχετικά με τη διδασκαλία των Εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μ.Ε
           Η Γραμματέας                                                                   Η Πρόεδρος
          Νότα Παληοκώστα                                                            Ζωή Χατζή    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου